Ψυχαγωγία

       Η χρήση και η εφαρμογή ψυχαγωγικών, καινοτόμων και εκσυγχρονισμένων μέσων ενισχύουνimages στην πραγματοποίηση μιας πιο ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι εκπαιδευτικοί μέσα απο την χρησιμοποίηση μιας μεγάλης γκάμας πολυμέσων, όπως για παράδειγμα (Βίντεο, οπτικοποιημένα και μεταγλωτισμένα παραμύθια,εικόνων ) κλπ, έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν την ποίοτητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Καθώς,  ο εκπαιδευτικός τους χρόνος προγραμματίζεται μέσα σε πιο οριοθετημένα πλαίσια. Τα παιδιά, αποκτούν ένα επιπλέον κίνητρο για την παρακολούθηση του μαθήματος. Το κλίμα γίνεται πιο ζεστό και φιλικό για τα παιδιά, αφού αναπτύσσουν συζητήσεις και διαλόγους για αυτά που παρακολουθούν. Επίσης, παρέχεται η ευκαιρία να μάθουν και παιδιά που είναι πιο οπτική ή ακουστική τύποι, καθώς το μάθημα ξεφέυγει από το κλασσικό τρόπο διεξαγωγής του. Οι εκπαιδευτικοί, έχουν την ευκαιριά να έρθουν πιο κοντά με τα παιδιά και να αντιληθφούν τα επίπεδα στα οποία βρίσκονται.Επομένως, η χρησιμοποίηση μιας ποικιλίας πολυμέσων, συμβάλλουν στην αναβάθμιση ολόκληρης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
      Δεν μπορεί λοιπόν εύκολα στην τρυφερή ηλικία να ξεχωριστεί η ψυχαγωγία από την εκπαίδευση απλά θα λέγαμε ότι η εκπαίδευση θα πρέπει να γίνεται με ψυχαγωγικό τρόπο ή καλύτερα ότι η ψυχαγωγία είναι για το παιδί κατ εξοχήν μέσο εκπαίδευσης και εκμάθησης της ζωής. Γι αυτό έχει μεγάλη σημασία, όταν ασχολούμαστε με ένα παιδί να μην το κάνουμε σαν χάσιμο χρόνου αλλά να δίνουμε την ψυχή μας σ αυτό.Computer Trio by Phillip Martin Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μυαλό του παιδιού είναι ένα υπερτέλειο κομπιούτερ με ένα υπέροχο πρόγραμμα το οποίο περιμένει τον προγραμματιστή του που θα το θέσει σε εφαρμογή και θα το εμπλουτίσει! 

Σχόλιο: Σαν άτομο και ως μελλοντική εκπαιδευτικός, πιστεύω πως η χρησιμοποίηση και η εφαρμογή των εκσυγχρονισμένων πολυμέσων ειναι σίγουρα ένα θετικό στοιχείο. Καθώς, ενισχύεται τόσο ο εκπαιδευτικός στην υλοποίηση και διεξαγωγή του μαθήματος του. Οσο και ο μαθητής, καθώς αποκτά ένα επιπλέον κίνητρο αλλά και ερέθισμα για περαιτέρω μάθηση.

Bίντεο: Οι θετικοί χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή στην εκπαίδευση
https://www.youtube.com/watch?v=ulb4jl3xqs8
https://www.youtube.com/watch?v=rH9l8r4vutU&list=PL8JUcjyABKxmElmrCmldeyCapuPvCJ8v6

Ερωτήσεις: images (2)
(1)Εσείς, συμφωνείται με  την χρήση και εφαρμογή των σύγχρονων πολυμέσων στην εκπαίδευση? Και αν ναι γιατί?
 (2) Θεωρείται πως τα οφέλει είναι από κοινού για τον
εκπαιδευτικό, αλλά και για το μαθητή ?

Πηγές:http://users.otenet.gr/~styliant/recreation.htm   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CF%85%CF%87%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Advertisements
2 Σχόλια

2 thoughts on “Ψυχαγωγία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s